Julkaistu 18. heinäkuuta 2019

Rakenna oma mobiilisovellus. Ilman koodia!

Mobiiliprototyyppi
päivässä ilman
koodia

Nettisivun tai mobiilisovelluksen toteuttamiseen ei aina tarvita koodaria.

Ohjelmointitaito on tärkeä kilpailuetu jatkuvasti digitalisoituvassa työ- ja yritysmaailmassa. Kaikilla ei kuitenkaan ole aikaa opetella ohjelmoimaan, eikä ohjelmoijien palkkaus yritykseenkään ole aina järkevää tai edes mahdollista.

"No Code" työkalut tuovat ohjelmoinnin mahdollisuudet jokaisen saataville. Ne ovat kokoelma työkaluja, joiden avulla voidaan rakentaa esimerkiksi digitaalista automaatiota tai vaikkapa mobiilisovelluksia kokonaan ilman koodia.

Nettisivuja ja appeja ei aina tarvitse rakentaa nollasta

Palvelut kuten Squarespace tekevät ammattimaisten, räätälöityjen verkkosivujen luomisesta mahdollista kaikille, ja toimivat niin hyvin, että jopa monet ohjelmistoyritykset tekevät omat kotisivunsa niillä.

Valmiin pohjan käyttäminen onkin usein järkevää, sillä näin ymmärrystä jää myös oman firman sisään, ja ylläpitokustannukset pysyvät huomattavasti alhaisempina. Iso palveluntarjoaja pystyy myös takaamaan tietoturvan ja sivun toimivuuden.

Perinteisten kotisivukoneiden lisäksi myös mobiili- ja web-sovellusten rakentamiseen tarkoitetut koodittomat palvelut tekevät tuloaan. Mainiona esimerkkinä Thunkable, jonka avulla kuka tahansa voi luoda täysin toimivan mobiilisovelluksen.

Tämän tapaiset työkalut sopivat esimerkiksi nopean mobiiliprototyypin tai tuoteidean ensimmäisen toimivan version toteuttamiseen. Näin kalliin ja pitkän ohjelmistoprojektin aloittamista voidaan viivästyttää, ja ideaa voidaan testata jo ennen varsinaista investointia.

Esimerkkejä:

  • Yrityksen sisäisen web-sovelluksen luominen
  • Nettisivu yritykselle
  • Mobiiliprototyyppi / MVP

Kurssit

Olisiko sinulle tai tiimillesi hyötyä tällaisista työkaluista? Kursseilla työkaluihin tutustutaan workshop-hengessä ja kaikki pääsevät kokeilemaan niitä itse. Pyrin suunnittelemaan jokaisen kurssin niin, että harjoitukset vastaisivat mahdollisimman paljon niitä ongelmia, joihin osallistujat törmäävät työssään. Harjoitukset ja työkaluihin perehtyminen antavat osallistujalle valmiuden myös tunnistaa tilanteita, joissa automaatiosta ja No Code - työkaluista on hyötyä.

Kouluttajana toimii pitkän uran ohjelmistokehittäjänä ja konsulttina tehnyt Riku Rouvila (LinkedIn).

Kiinnostuitko? Jätä sähköpostiosoitteesi niin kerromme lisää seuraavien kurssien lähestyessä.
Järjestämme kursseja niin yrityksille kuin yksityishenkilöillekin ympäri Suomen.

I 💜 feedback!

Kiitos ajastasi! Mikäli joku jäi vielä vaivaamaan mieltä tai haluat kuulla lisää, vastaan mielellään kysymyksiin joko sähköpostilla riku@okaycodes.fi tai Twitterissä @rikurouvila.

Freelance Software Developer in Tampere, FinlandRiku Rouvila
Ohjelmistokehittäjä, kouluttaja ja webbidevaus.fi podcastin juontaja 🎙