Julkaistu 10. heinäkuuta 2019

Kiinnostaako No Code? Tule kurssille!

Matalan kynnyksen
automaatiota
kiireisille

Vievätkö jatkuvasti toistuvat digitaaliset askareet aikaasi oikealta työltä? Mitä jos pystyisit itse automatisoimaan osan työtehtävistäsi?

Ohjelmointitaito on tärkeä kilpailuetu jatkuvasti digitalisoituvassa työ- ja yritysmaailmassa. Kaikilla ei kuitenkaan ole aikaa opetella ohjelmoimaan, eikä ohjelmoijien palkkaus yritykseenkään ole aina järkevää tai edes mahdollista.

"No Code" työkalut tuovat ohjelmoinnin mahdollisuudet jokaisen saataville. Ne ovat kokoelma työkaluja, joiden avulla voidaan rakentaa esimerkiksi digitaalista automaatiota tai vaikkapa mobiilisovelluksia kokonaan ilman koodia.

Automaatiotyökalut siirtävät tietoa sovellusten välillä automaattisesti

Monet jatkuvasti aikaa vievät digitaaliset askareet johtuvat pääosin yhdestä syystä:
eri järjestelmät eivät juttele keskenään. Näiden aukkojen manuaaliseen paikkaamiseen kuluu helposti useita tunteja päivässä, jonka jokainen varmasti käyttäisi mieluummin oikean työn parissa.

Työkalut kuten Zapier ja Microsoft Flow yhdistävät sähköpostin, asiakkuudenhallintasovellukset, sosiaalisen median, Google Suite - palvelut ja sadat muut arkipäivän työelämässä käytettävät sovellukset. Niiden avulla on mahdollista luoda tapahtumaketjuja: kun uusi sähköposti saapuu, luo uusi hakemisto pilvikansioon ja sen jälkeen tallenna sähköpostin liitteet kansioon. Sinun tehtäväksesi jää määrittää mitkä sovellukset halutaan yhdistää ja millä tavalla.

Esimerkkejä:

  • Automaattiset postaukset kaikkiin sosiaalisen median alustoihin kun uusi video / podcast julkaistaan
  • Sähköpostiliitteet oikeaan kansioon Google Drivellä / OneDrivellä lähettäjän mukaan
  • Asiakastietojen synkronisointi eri järjestelmien välillä
  • Automaattiset vastaukset hintakyselyihin asiakaskohtaisilla hinnoilla

Kurssit

Olisiko sinulle tai tiimillesi hyötyä tällaisista työkaluista? Kursseilla työkaluihin tutustutaan workshop-hengessä ja kaikki pääsevät kokeilemaan niitä itse. Pyrimme suunnittelemaan jokaisen kurssin niin, että harjoitukset vastaisivat mahdollisimman paljon niitä ongelmia, joihin osallistujat törmäävät työssään. Harjoitukset ja työkaluihin perehtyminen antavat osallistujalle valmiuden myös tunnistaa tilanteita, joissa automaatiosta ja No Code - työkaluista on hyötyä.

Kouluttajana toimii pitkän uran ohjelmistokehittäjänä ja konsulttina tehnyt Riku Rouvila (LinkedIn).

Kiinnostuitko? Jätä sähköpostiosoitteesi niin kerromme lisää seuraavien kurssien lähestyessä.
Järjestämme kursseja niin yrityksille kuin yksityishenkilöillekin ympäri Suomen.

Lue myös:

I 💜 feedback!

Kiitos ajastasi! Mikäli joku jäi vielä vaivaamaan mieltä tai haluat kuulla lisää, vastaan mielellään kysymyksiin joko sähköpostilla riku@okaycodes.fi tai Twitterissä @rikurouvila.

Freelance Software Developer in Tampere, FinlandRiku Rouvila
Ohjelmistokehittäjä, kouluttaja ja webbidevaus.fi podcastin juontaja 🎙